Plastik Hammadde

Plastikler, organik ürünlerden elde edilirler. Plastik üretiminde kullanılan selüloz, kömür, doğal gaz, tuz ve tabii ki ham petrol gibi maddeler doğal ürünlerdir. Plastikler yaşamamızda yer alan sert yapılı malzemelerdir. Kimyasal açıdan polimer grubunda yer alır. Dünya üzerinde çeşitli pek çok plastik türü bulunur. 

 

Plastik Hammadde Çeşitleri

  • PE (POLİETİLEN)
  • PP (POLİPROPİLEN)
  • PC(POLİKARBONAT)
  • PVC(POLİVİNİLKLORÜR)
  • TPE(TERMOPLASTİKELASTOMER)
  • NAYLON(POLİAMİD)
  • PPA(POLİFTALAMİD)
  • PS(POLİSTİREN)
  • ABS(AKRİLONİTRİL BUTADİEN STİREN)
  • POM(POLİOKSİMETİLEN)

Plastik Hammaddelerin Özellikleri

Plastikler, günümüzde gerek miktar gerekse çeşit bakımından büyük gelişme göstermektedirler. Hafif, kolay işlenebilir, korozyona karşı dayanıklı, iyi elektrik ve ısı yalıtkanlığına, iyi bir yüzey kalitesine ve görünüme sahip olan polimerlerdir. 

CVS Ambalaj

Plastikteki çözüm ortağınız

Plastikde Çözüm Ortağınız Plastik Hammadde Üretimi Plastik Endüstriyel Ambalaj Üretimi
.

Hizmetler

Sizi arayalım

    1 Ton Plastik Ne Kazandırır?

    Kg Sera Gazı

    Gelişen

    Hizmetlerimiz

    Hizmetlerimizi yenileyerek nihai tüketicilere pratik ve kolay çözümleri üretiyoruz.

    Geri Dönüşüm Hikayesi

    Artan nüfusla ve tüketimle tetiklenen kaynakların hızla tüketilmesiyle birlikte geri dönüşümün önemi artmakta.Bizlerde firma olarak bunun bilincindeyiz.İşte hikayemiz tamda burada başlıyor.Aylık 400 Ton Geri Dönüşüm kapasitesiyle çalışmaktayız.

    Dönüşen Hammadde

    Elde ettiğimiz yıkanmış çapaklar granül hattına beslenir ve ham madde haline gelir.Geri dönüştürülmüş granüller film üretiminde kullanılır.

    Plastik Nedir?

    Plastikler, geniş ve büyüyen bir uygulama yelpazesinde kullanılan çok çeşitli sentetik veya yarı sentetik malzemeleri tanımlamak için yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Baktığınız her yerde plastik bulacaksınız. Hayatımızı daha temiz, daha kolay, daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için plastik ürünler kullanıyoruz. Giydiğimiz giysilerde, yaşadığımız evlerde, seyahat ettiğimiz arabalarda plastik buluyoruz. Oynadığımız oyuncaklar, izlediğimiz ekranlar, kullandığımız bilişim araçları ve yararlandığımız tıbbi ekipmanların tümü plastik içeriyor.

    Plastikler, tıpkı ahşap, kağıt veya yün gibi organik malzemelerdir. Plastik üretmek için kullanılan hammaddeler selüloz, kömür, doğal gaz, tuz ve tabii ki ham petrol gibi doğal ürünlerdir.

    “Plastik” terimi , kalıplamaya uygun anlamına gelen Yunanca “plastikos” kelimesinden türetilmiştir . Bu, malzemenin film, lif, plaka, tüp, şişe, kutu ve çok daha fazlası gibi çeşitli şekillerde dökülmesine, preslenmesine veya ekstrüde edilmesine olanak tanıyan üretim sırasında malzemenin dövülebilirliği veya plastikliği anlamına gelir.

    Plastik Hammadde Nedir?

    Plastikler, selüloz, kömür, doğal gaz, tuz ve tabii ki ham petrol gibi doğal, organik malzemelerden elde edilir. Ham petrol, binlerce bileşiğin karmaşık bir karışımıdır ve kullanılmadan önce işlenmesi gerekir. Plastik üretimi, bir petrol rafinerisinde ham petrolün damıtılmasıyla başlar. Bu, ağır ham petrolü fraksiyon adı verilen daha hafif bileşen gruplarına ayırır. Her fraksiyon, moleküllerinin boyutu ve yapısı açısından farklılık gösteren hidrokarbon zincirlerinin (karbon ve hidrojenden oluşan kimyasal bileşikler) bir karışımıdır. Bu fraksiyonlardan biri olan nafta, plastik üretimi için çok önemli bir bileşiktir.

    Plastikler Nasıl Üretilir?

    Plastik üretmek için iki ana işlem kullanılır – polimerizasyon ve polikondenzasyon – ve her ikisi de özel katalizörler gerektirir. Bir polimerizasyon reaktöründe, etilen ve propilen gibi monomerler, uzun polimer zincirleri oluşturmak üzere birbirine bağlanır. Her polimer, kullanılan çeşitli temel monomer türlerine bağlı olarak kendi özelliklerine, yapısına ve boyutuna sahiptir.

    Pek çok farklı plastik türü vardır ve bunlar iki ana polimer ailesi olarak gruplandırılabilir:

    • Termoplastikler (ısıtıldığında yumuşar ve soğutulduğunda tekrar sertleşir).

    • Termosetler (kalıplandıktan sonra asla yumuşamazlar).

    Plastikler Nerede Kullanılır?

    Plastikler son derece çok yönlü malzemelerdir ve çok çeşitli tüketici ve endüstriyel uygulamalar için idealdir. Çoğu plastiğin nispeten düşük yoğunluğu, plastik ürünlere hafif ağırlık avantajları sağlar. Ve çoğu mükemmel termal ve elektriksel yalıtım özelliklerine sahip olsa da, gerektiğinde elektriği iletmek için bazı plastikler yapılabilir. Diğer malzemelere saldıran birçok maddeye karşı korozyona dayanıklıdırlar, bu da onları dayanıklı ve zorlu ortamlarda kullanıma uygun hale getirir. Bazıları şeffaftır ve optik cihazları mümkün kılar. Karmaşık şekillere kolayca kalıplanabilirler, diğer malzemelerin plastik ürünlere entegre edilmesine izin verir ve onları çok çeşitli işlevler için ideal hale getirir. Ayrıca, belirli bir plastiğin fiziksel özellikleri belirtilen gereksinimleri tam olarak karşılamıyorsa, aklınıza gelebilecek hemen hemen her uygulamaya uyum sağlamak için hemen hemen her türlü özellik kombinasyonu ile geliştirilebilir. Bu çekici özelliklerin bir sonucu olarak, plastikler aşağıdaki uygulamalarda kullanılmaktadır:

    • Paketleme
    • Yapı Ve İnşaat
    • Hareketlilik Ve Ulaşım
    • Elektronik
    • Tarım
    • Sağlık Hizmeti
    • Spor Ve Eğlence Sektörü
    • Enerji
    Plastik Hammadde Çeşitleri Nelerdir?

    Farklı tipteki plastik hammaddelerin farklı kullanım alanları vardır. Polipropilen, otomotiv endüstrisindeki iç uygulamalarda çok yaygındır, örneğin, poliamid, daha yüksek bir erime sıcaklığına sahip olduğu (ısıyı daha iyi tolere ettiği) ve biraz daha sert olduğu için motor bölmesinde daha yaygındır. ABS, darbe dayanımı ve tokluk özelliklerinin mutfak makineleri ve bilgisayar ekipmanlarına uygun olması nedeniyle günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bir diğer plastik hammaddedir.

    ABS’nin darbe direncini ve tokluğunu ve PC’nin ısı direncini elde ettiğiniz PC / ABS gibi her iki malzemenin en iyi özelliklerinden yararlanan bir malzeme elde etmek için iki farklı plastik malzemeyi karıştırmak da yaygın bir uygulamadır. PC / ABS, otomotiv endüstrisinde de üreticinin yüksek parlaklıkta bir detay ve darbe ve ısıya karşı doğru özellikler istediği ancak aynı zamanda şekillendirilmesi çok kolay olduğu zaman yaygın olarak kullanılmaktadır.